Man gör en deg av 3 dl vetemjöl, 150 gram rumsvarmt smör och 3 msk vatten. Den ska vila 30 minuter i kylen innan man trycker ut den i en form. Skalet ska förgräddas i 200 grader i 15 minuter.
Förgräddning... |
Fyllningen består av 2 dl socker och 3 ägg som vispas lite pösigt och 1 msk vetemjöl och 50 gram smält smör som man rör i. Denna smet hälls i pajskalet över ungefär 4 stjälkar rabarber som delats i mindre bitar.
Skjuts in i ugnen! |
Grädda i 20 minuter, pudra över lite florsocker med en thésil och njut med vaniljsås eller glass!
Låt pajen svalna lite innan du pudrar över florsockret, annars smälter det! |
åh mums! jag vet ju hur god rabarberpaj du gör! blev lite sugen ;) har ätit bullar på jobbet idag, och blir samma visa imorgon hihi.
SvaraRadera