torsdag 9 juni 2011

Bararberpaj

Den här pajen bakar jag eftersom mamma gjort det så länge jag kan minnas. Den är inspirerad av ett recept från Ica Kuriren.

Man gör en deg av 3 dl vetemjöl, 150 gram rumsvarmt smör och 3 msk vatten. Den ska vila 30 minuter i kylen innan man trycker ut den i en form. Skalet ska förgräddas i 200 grader i 15 minuter.
Förgräddning...

Fyllningen består av 2 dl socker och 3 ägg som vispas lite pösigt och 1 msk vetemjöl och 50 gram smält smör som man rör i. Denna smet hälls i pajskalet över ungefär 4 stjälkar rabarber som delats i mindre bitar.
Skjuts in i ugnen!

Grädda i 20 minuter, pudra över lite florsocker med en thésil och njut med vaniljsås eller glass!
Låt pajen svalna lite innan
du pudrar över florsockret,
annars smälter det!
  

1 kommentar:

  1. åh mums! jag vet ju hur god rabarberpaj du gör! blev lite sugen ;) har ätit bullar på jobbet idag, och blir samma visa imorgon hihi.

    SvaraRadera